Mijn illustraties in een boek over werkgeluk

Werkgeluk in de zorg

Wat is werkgeluk? Fluitend van en naar werk? Energie krijgen van je werk ? Doen waar je blij van wordt? Hoe dan? Anne Bressens maakt in het boek “Werkgeluk in de zorg” bestaande inzichten op een luchtige wijze toegankelijk voor zorgprofessionals. Ben je op zoek naar dit boek ? 👉🏻 hier kun je dit boek bestellen.

Hieronder schrijf ik over mijn eigen zoektocht naar (werk) geluk, ik weet namelijk dat dit niet makkelijk is.

Ik mocht voor Anne de illustraties maken voor dit boek. En als je me kent weet je dat ik energie krijg van illustreren, maar wel naast mijn andere werkzaamheden. Wat een geluk dan onze jongens van voetbal houden en we elkaar tegen gekomen zijn. Ooit hadden we een gesprekje over visualiseren en de impact daarvan. Mijn denktempo is soms hoog waardoor ik struikel over mijn gedachten; tekenen en illustreren helpt mij om mijn verhaal te vertellen en om rust te krijgen in mijn hoofd. Tekenen helpt mij om orde in de chaos te krijgen (=> leuke podcast serie trouwens 😉).

Want waar ik nu ben en wat ik nu doe is niet uit de lucht komen vallen. Dat is een proces geweest hard werken, vallen, uithuilen en weer opstaan. Accepteren dat dingen voor mij soms anders zijn dan voor anderen om mij heen.

Creatief ? IK ?

Mijn schoonmoeder zei ooit: “jij ben zo creatief daar moet je iets mee doen”. “Creatief? IK? en wat moet ik daar dan mee?” Eerlijk ik kon er niets mee. Voor de kleurcoaches onder ons: ik ben/ heb net zoveel blauw als geel in mijn profiel en mijn coach zei: “dat heb je gewoon te accepteren”. In mijn hoofd ben ik dus groen als iemand mij vraagt naar “mijn kleur” (om je een inzicht te geven in mijn chaos) en met die groene kleur in mijn hoofd omarm in dan maar de chaos in mijn hoofd. Ik heb dus 0,0% groen in mijn profiel; maar de groene kleur helpt mij wel om te accepteren wie ik ben.

Wanneer mijn werk analytisch en creatief mag zijn dan is voor mij het werkgeluk compleet. Ondertussen ervaar ik elke dag werk geluk, uiteraard de ene dag meer als de andere dag, maar ik ben dankbaar voor de dingen die ik mag doen. Als je met mij in gesprek raakt over werk geluk dan vertel ik je veel dingen die in het boek van Anne staan.

Grappig detail is namelijk dat de veel van de boeken die Anne gebruikt heeft als uitgangspunt voor haar boek over werkgeluk, boeken zijn die ook in mijn kast staan. Elke keer liep ik namelijk vast in de dingen die ik aan het doen was en dook ik weer in een boek, op zoek naar antwoorden. Ondertussen weet ik dat geluk voor het oprapen is, je moet het alleen wel kunnen oppakken en dat kunnen is hard werken elke keer weer.

ik drink graag een kop koffie met je

Loop je ook soms vast in je zoektocht naar geluk in je leven, dan ga ik graag met een kop koffie, in gesprek met je. Maar wel op mijn eigen chaotische manier, soms struikelend over mijn eigen gedachten. Maar wel altijd vanuit het hart, omdat ik jou al het geluk gun dat je nodig hebt.

Wil je echter iets meer structuur in het verhaal? En wil je een fijn naslagwerk dan adviseer ik je om het boek van Anne aan te schaffen. Hoef je niet naar mijn chaos te luisteren en kun je genieten van de geweldige illustraties 😁. Dit laatste geldt natuurlijk voor iedereen, want werkgeluk is er voor iedereen.

Voorraadkast gevuld
Medicijnkar, schoon en opgeruimd
ikigai
Zeepkist
Fixed Mindset
Kwetsbaar