Geschreven woord zet ik om in beelden, zodat jouw boodschap nog beter begrepen wordt. 

" Een veelzijdige vacature in beeld uitgedrukt " Juni 2020

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Eén simpele tekening maakt complexe zaken een stuk inzichtelijker. Zakelijk tekenen is een vorm van visuele communicatie. Communiceren door te tekenen. 

Beeld verwerken gaat vaak een stuk effectiever dan tekst verwerken. Wij, als mens, zijn beter in staat om beelden te verwerken dan veel tekst te onthouden. 

Het uittekenen van processen is een voorbeeld die de meesten van ons wel kennen. Maar wat dacht dat je van een vacature, een dagprogramma of een werkwijze? Of gemeenschappelijke doelen? Er is zoveel wat in beeld omgezet kan worden. Natuurlijk kun je het tekenen ook inzetten in onderwijs, zorg of instellingen. 

Zo teken ik mijn adviezen bijna altijd uit. Tijdens vergaderingen wordt dit vaak gebruikt als een praatplaat. Het voordeel is dat beeld zo duidelijk is dat er geen miscommunicatie ontstaat over de inhoud én omdat beelden beter onthouden worden is het enorm effectief. Ik ken weinig ondernemers die graag dikke verslagen lezen.  Wanneer je geluk hebt wordt de samenvatting gelezen. Mijn vertekende adviezen hoef ik nooit uit te leggen, wel praten we erover. Dit maakt dat de inhoud duidelijk is en goed onthouden wordt. 

Neem een kijkje in mijn portfolio

Presentatie

Een advies kun je afdrukken op A4 papier, maar als het een beleidsnotitie is voor langere tijd kun je ook overwegen om een duurzamer materiaal (bv FOAM of perspex) te kiezen dan papier. En heb je wel eens gedacht aan een drinkbeker? Je advies, notitie of visie op een mok zodat je collega’s, er elke dag mee geconfronteerd worden. 

Wat kost een visualisatie

Het maken van een visualisatie is maatwerk, en ik kan op voorhand niet zeggen hoeveel tijd er nodig is om de tekst om te zetten in beeld. Wanneer je meer wilt weten over de kosten dan vraag ik je om contact met me op te nemen. 

Wil je ook een visualisatie? 

 

Mag ik je helpen met het visualiseren van tekst? Wil je een praatplaat van een advies of een visie? Vind je het fijn dat ik meedenk in creatieve communicatie uitingen? Of heb je een IT systeem dat uitgelegd moet worden? Overal kan een tekening helpen om een verhaal te vertellen, mensen te ondersteunen in taken of gewoon simpel aandacht te vragen voor de inhoud van jouw boodschap.

Neem contact met me op, ik denk graag met je mee.