Mijn verhaal

Tot voor een paar jaar geleden rende ik altijd door mijn leven. Deed wat in de ICT, had een eigen winkel, was vrouw van en moeder van. In alle gevallen waren het de mensen om me heen die me raakten en mijn drijfveer waren. Als het hun goed gaat gaat het met mij ook goed. Ik kan het, ik werk voor ze en ze dan zijn ze dankbaar voor wat ik doe. Tot dat ene moment dat je ontdekt dat niet alle mensen dankbaar zijn voor wat je voor ze doet. Dan besef je dat je voor jezelf leeft en het niet uitmaakt wat je doet als jij er maar gelukkig van wordt dan straal je dat ook uit naar anderen.

Om te ontdekken waar ik gelukkig van wordt heb ik alle lijnen doorgeknipt en ben ik niets gaan doen. Niets doen was een cursus kalligrafie die al op mijn bucketlist stond sinds mijn 18e. Echt fijn gewoon lekker met tekenen en schrijven bezig zijn. En wat was ik blij met het werk wat ik maakte. Hoe lastig ik het ook vond om in deze drukke wereld overdag te gaan tekenen als een klein kind. Na een jaar tekenen keek ik om me heen en vond ik dat het weer tijd werd voor wat serieuzere werkzaamheden en weer mee te doen aan de maatschappij. 

Dus ging ik solliciteren op een IT functie, nadat ik uitgenodigd was voor een gesprek ging ik voelen en werd ik verdrietig: “Zit ik straks achter t raam serieuze dingen te doen”, “moet ik weer op cursus”. Toen heb ik mijn gevoel gevolgd en heb het gesprek afgezegd. Het was te vroeg om ‘verstandig te zijn’. Voor mij geen makkelijke beslissing om mijn gevoel volgen. 

Marketing, vormgeving en communicatie heeft me altijd geboeid en ik ben altijd nieuwsgierig naar “wat wil je, waarom en wat is het effect”. Al jaren doe ik de marketing voor ons eigen bedrijf en daar wordt ik blij van. Hier kan ik namelijk mijn creativiteit in kwijt, zijn mijn analytische vaardigheden erg nuttig en zo krijg ik energie van mijn werk.

Dit is de reden dat ik met DigiSmid begonnen ben. En hoe gaaf is het; ik heb het gevoel dat ik thuis kom. Mijn eerste digitale tekening maakte ik al op mijn 16e, en nu doe ik het weer met alle kennis die ik heb opgedaan op mijn weg hier naar toe.